Patrick Lindman

5 ASIAA HILLARY CLINTONISTA

Clintonin skandaaleista on kirjoitettu Suomen medioissa aivan liian vähän. Kuten Amerikassa, Suomen valtamedia on enemmän keskittynyt Trumpin puutteisiin kuin Clintonin, jopa rikollisen toimintaan. Kaikki tietävät tähän mennessä mitä Trump on sanonut ja mitä on hän mahdollisesti tehnyt viimeisen 30 vuoden aikana. Listan seuraavaksi tämän vaalikauden vakavimmat paljastukset Clintonista ja yritän avata vähän taustoja.

 

1. CLINTONIN SÄHKÖPOSTIT

Sähköposti-skandaali on peräisin Clintonin ulkoministerikaudelta (2009-2013). Ulkoministerinä Clinton asennutti yksityisen sähköpostipalvelimen oman talonsa kellariin. Suojaamattoman palvelimen kautta Clinton lähetteli sekä yksityisiä sekä työhön liittyviä sähköposteja. Osa työsähköposteista sisälsi salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja. Tässä vaiheessa hän rikkoi lakia jo kahdesti. Työsähköpostit pitää mennä ulkoministeriön salattujen palvelimien kautta koska ulkoministerin toimintaa on pystyttävä tarkistamaan tarvittaessa jälkikäteen. Lisäksi tietoturvariskin takia salaisia sähköposteja ei saisi missään nimessä liikkua yksityisen palvelimen kautta, joka oli suojaamaton. Koko asia kävi ilmi Beghazi kuulustelujen aikana kun iso määrä sähköposteja puuttui ulkoministeriön arkistoista. Suurin osa näistä löytyi myöhemmin Clintonin yksityiseltä palvelimelta, mutta edelleen puuttuu +30.000 sähköpostia. Normaali ihminen olisi saanut näistä virheistä vankilatuomion mutta jostain kumman syystä FBI ei nostanut syytettä Clintonia vastaan vaikka oli tiedossa, että pienemmästä rikkeestä neljän tähden kenraali tuomittiin viideksi vuodeksi vankilaan. Kun koko asia paljastui, alkoi rikoksen peittäminen. Clinton käytti oikeusministeripestin aikana 13 kännykkää ja nämä hävitettiin tai tuhottiin vasaralla. Lisäksi tyhjennettiin ja puhdistettiin tietokoneiden kovalevyt jonka yhteydessä sähköposteja tuhottiin. Tämä oli jo 3. rikos koska on lainvastaista tuhota asiakirjoja jotka ovat liittovaltion omaisuutta.  

FBI tutkimusten ja kongressin kuulustelujen aikana Clinton valehteli suoraan viranomaisille. Vakavin valhe oli, että hän ei ole lähettänyt salaista tietoa suojaamattoman palvelimen kautta missään vaiheessa. FBI tutkimukset kuitenkin osoittivat, että salaista tietoa oli lähetetty useampi kerta. Lisäksi Clinton sanoi kuulustelussa, että hän oli käyttänyt vain yhtä puhelinta vaikka hän todellisuudessa oli käyttänyt 13.

2. CLINTON JA PROJECT VERITAS

Project Veritaksen salavideot jotka julkistettiin muutama viikko sitten, osoitti millaista rumaa peliä Clinton ja Demokraattipuolueen johto on valmis pelaamaan näissä vaaleissa. Ensimmäisellä videolla kerrottiin miten Demokraattipuolueen alajärjestö järjesti väkivaltaisuuksia Tumpin vaalitapahtumissa. Eli ihmiselle maksettiin siitä, että he menisivät vaalitilaisuuksiin aloittamaan väkivaltaisuuksia. Toisella videolla suunniteltiin vaalivilppiä ja kehuskeltiin, kuinka sitä on harrastettu jo vuosikymmeniä. Paljastusten jälkeen ainakin kaksi johtohenkilöä on joutunut eroamaan. Yksi heistä on Bob Cramer joka kävi Valkoisessa talossa yli 300 kertaa ja tapasi Obaman n. 40 kertaa. Videoissa ilmeni, että puolueen johto sekä Clintonin kampanja olivat tietoisia näiden henkilöiden sekä toimesta alajärjestön toiminnasta.

3. CLINTON JA WIKILEAKS PALJAJSTUKET

Wikileaksin paljastukset ovat hakkereiden varastamia sähköposteja. Ainakin tähän mennessä paljastukset on koskenut lähinnä Clintonin apulaisia tai lähipiirin henkilöitä. Niissä on paljon mielenkiintoisia asioita mutta tähän listaan vain muutama mielenkiintoinen paljastus:

A: Donna Brazil, joka on tällä hetkellä Demokraattipuolueen väliaikainen puoluejohtaja, oli saanut väittelykysymyksiä CNN:ltä etukäteen ennen vaaliväittelyä ja antanut ne suoraan Clintontille tutustuttavaksi. Eli käytännössä Clinton huijasi kyseisessä CNN:n väittelyssä.

B: Useampi paljastus osoitti miten tiivisti, Clintonin kampanja tekee yhteystyötä lehdistön/median kanssa.  Kampanjapäällikkö John Podesta selitti yhdessä sähköpostissa, kuinka media vääristää mielipidemittauksia niin, että ne näyttäisi isompaa johtoa Clintonille. ”Näin saadaan maksimaalinen hyöty irti mediasta” kirjoitti Podesta.

C:  Clinton piti puheen Brasilialaiselle pankille ja sai siitä n. 200.000 dollarin palkkion. Puheessa Clinton kertoi hänen unelmastaan, joka oli että valtionrajoja ei olisi ollenkaan Amerikan mantereella. Vaalikampanjan aikana Clinton on taas tehnyt aivan päinvastaista politiikkaa.

D: Wikileaks paljasti myös, miten Clintonin kampanja ja Demokraattipuolueen johto tekivät esivaalien aikana tiivisti yhteystyötä, lyödäkseen Bernie Sandersin. Kun asia paljastui, puoluejohtaja Debbie Wasserman-Schultz joutui eroamaan kesällä 2016.       


4. Clinton säätiön korruptioepäilykset

Clinton Säätiö tai Clinton Foundation perustettiin 1997 ja harrastaa hyväntekeväisyyttä ja ehkä jotain muutakin. Ulkoministerinä Clinton tapasi virallisesti erilaisia lobbareita ja yli puolet näistä lahjoitti tapaamisen jälkeen isoja summia säätiölle, yhteensä yli 150 miljoona dollaria. Monet ovat sitä mieltä että Clinton käytti asemansa ulkoministerinä väärin ja FBI tutkii myös näistä asioita parhaillaan.

Haitin maanjärjestyksen jälkeen Säätiö oli nopeasti mukana auttamassa Haitilaisia. Mutta samalla Clinton järjesti kaivo-oikeudet amerikkalaiselle yritykselle, jonka johtoryhmässä istui Hillaryn veli, Tony Rodham. Mm. tästä syystä Haitilaiset eivät ole Clinton-faneja.    

5. HILLARY CLINTONIN FANAATTINEN ABORTTIKANTA

Tämä aihe nousi esille viimeisen tv-väittelyn aikana mutta Suomen media piti asia lähinnä vitsinä. Todistetuksi, Clinton hyväksyy abortteja koko raskauden aikana. Myös 9. kuukaudella!!! Clinton on tv-haastattelussa kertonut, että lapsella ei ole ihmisoikeutta äidin kohdussa, ei edes juuri ennen synnytyksen alkua. Vuonna 2006 Hillary puolusti voimakkaasti Partial birth abortion-toimenpidettä. Ko. toimenpiteessä jopa täyskasvuinen vauva synnytetään jalat edellä mutta pää jätetään vielä kohtuun sisään. Pää olleessaan vielä kohdun sisällä, vauva tapetaan imemällä aivot pois niin että kallo hajoaa ja vauva syntyy kuolleena. Toimenpide kiellettiin Yhdysvalloissa vuonna 2007.  

 

Tässä on nyt listattuna tuoreimmat ja mielestäni vakaimmat skandaalit liittyen Hillary Clintoniin. Ja tämä on vain jäävuoren huippu. Sähköposteista ja Wikileaks-paljastuksista voisi kirjoittaa vielä kokonaisen kirjan. Näiden asioiden takia, Trumpilla on 50/50 mahdollisuus voittaa ensi viikon tiistaina. Yli puolet amerikkalaista tietävät nämä faktat Hillarysta ja niiden valossa on melkein mahdotonta antaa äänensä hänelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Kiitos kirjoituksesta!! Noista Wikileaks jutuista voi kyll löytyä vielä vaikka mitä.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Loistava blogi, sen vuoksi se varmaan poistettiinkin, koska sisältää liiaksi totuutta.

Toimituksen poiminnat